LEPI ZOBJE

ZOBNA ESTETIKA

Vsak zdrav nasmeh je lep, lahko pa je kot iz filma, popoln in bleščeč. Razlogov za estetsko obdelavo zob je več: poklicna nuja, korak v novo življenje, osebno zadovoljstvo. Estetski zobozdravstveni posegi vključujejo različne metode, s pomočjo katerih izboljšamo tako izgled kot tudi funkcijo zob.

Zobna estetika je v današnjem življenju vse bolj pomembna, v nekaterih poklicih, posebej v stiku z javnostjo, že skoraj neobhodna. Lep nasmeh pa prispeva tudi k večji samozavesti posameznika in izboljša samopodobo.

Beljenje zob

white-teeth

V želji po mladostnem videzu se marsikdo odloči za beljenje zob. Danes je na tržišču veliko metod beljenja zob. Pri nas smo se odločili za najmanj invazivno, pacientu zelo prijazno metodo, ki daje odlične rezultate. Uporabljamo belilne gele Opalescence  različnih okusov. Najprej vam odstranimo zobni kamen in zobe speskamo. Vzamemo odtis zob, na podlagi tega nam zobotehnik izdela posebne gumijaste žlice. V te belilne žlice si aplicirate belilni gel in jih vstavite v usta npr. zvečer za kakšno urico ali dve. Ponavadi so željeni rezultati tekom enega tedna. Pri tej metodi se preobčutljivost zob praktično ne pojavi, belilne žlice vam ostanejo in čez kakšno leto ali dve lahko sami osvežite barvo svojih zob.

Endodontsko beljenje zoba: včasih se po endodontskem zdravljenju zob zabarva. V tem primeru se pobeli posamezni zob s posebnimi belili z visoko vsebnostjo peroksida. Včasih je potrebno pred beljenjem zdravljenje ponoviti, saj je dostikrat slaba in porozna endodontska oskrba zoba kriva za zabarvanje.

 

Luske – veneerji

zahn_luske

Luske – veneerji, so odlična rešitev za zabarvane, odlomljene, obrabljene, premajhne in na videz neprivlačne zobe. Za izdelavo luske zob minimalno obrusimo samo iz sprednje strani, na ostalih ploskvah ga pustimo nedotaknjenega. Tako ohranimo čimveč zdravega zoba, za razliko od prevlek, kjer je potrebno zob obrusiti po vseh ploskvah. Rezultat je popolnoma naraven izgled zob.

Zobni nakit

zahn_nakit

Zobni nakit je modna smernica, s katero izkazujemo svojo individualnost in elegantnost, hkrati pa  poudarjamo lep nasmeh. Primeren je za ženske in moške vseh starosti. Zobni nakit se pritrdi hitro in brez bolečin, postopek je popolnoma neškodljiv in ne pušča posledic, po želji je zobni nakit lahko tudi hitro odstranjen. Zobni nakit pritrdimo z lepljenjem, tako da se struktura zob ne poškoduje. Izbor zobnega nakita je bogat.