LEPI ZOBJE

ZOBNA ESTETIKA

Vsak zdrav nasmeh je lep, lahko pa je kot iz filma, popoln in bleščeč. Razlogov za estetsko obdelavo zob je več: poklicna nuja, korak v novo življenje, osebno zadovoljstvo. Estetski zobozdravstveni posegi vključujejo različne metode, s pomočjo katerih izboljšamo tako izgled kot tudi funkcijo zob.

Zobna estetika je v današnjem življenju vse bolj pomembna, v nekaterih poklicih, posebej v stiku z javnostjo, že skoraj neobhodna. Lep nasmeh pa prispeva tudi k večji samozavesti posameznika in izboljša samopodobo.

Neviden zobni aparat Invisalign® – Inovacija na področju otrodontije

Invisalign®, tako imenovani nevidni zobni aparat, pomeni inovacijo v ortodontiji. Neustrezen položaj zob popravljamo z uporabo zaporedja prozornih plastičnih folij oziroma opornic (alignerjev). Prednost sistema Invisalign® je, da omogoča premike zob brez vidnih lokov, ki so pri klasičnem aparatu pritrjeni na zobe. Opornice lahko enostavno snamete, zato z ustno higieno tudi v tem času ne boste imeli težav. Aparat Invisalign® vas tudi ne bo oviral pri prehrani.

Obe osebi ravnata svoje zobe: začutite razliko

Invisalign® nevidni zobni aparat bo dobrodošla in učinkovita rešitev za odpravo ortognatskih napak ali težjih ortodontskih nepravilnosti. Predstavlja odlično alternativo klasičnim kovinskim zobnim aparatom. Sistem Invisalign® je primeren za vse, ki ste starejši od 13 let.

Svetovno razširjen ortodontski sistem Invisalign® zdaj tudi v naši zobni ordinaciji Z.A.H.N.!

Kako deluje nevidni zobni aparat Invisalign®?

S pomočjo 3D računalniškega sistema načrtujemo pravilen položaj vaših zob. Vaše zobe najprej skeniramo z intra-oralnim 3D skenerjem, nato pa 3D načrt zob pošljemo v Invisalign-ov center v Kalifornijo. S pomočjo 3D računalniške grafike se izdela simulacija, kako se bodo v procesu premikali vaši zobje vse do željenega rezultata.
Na vaš naslov elektronske pošte pošljemo rezultat načrtovanja. Prejmete model, ki prikazuje premikanje vaših zob, prejmete še oceno, koliko časa predvidoma bo trajalo dokler se vaši zobje postavijo v želen položaja.
Ko načrt terapije potrdite, Invisalign® center izdela zaporedje opornic za vaše zobe. Izdelava zobnih opornic oz. aparata traja približno do 10 dni.
Prva opornica se sklada z obstoječo situacijo zob v vaših ustih, vsaka naslednja pa je oblikovana tako, da na zobe nežno pritiska in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice običajno menjate na teden dni ali dva. Število potrebnih opornic je odvisno od zahtevnosti premikov zob. V povprečju pacient potrebuje med 20 in 30 opornic.
Med terapijo je potrebno redno obiskovati zobozdravnika, ki preverja premike zob in skrbi, da zdravljenje poteka po predvidenem načrtu.
Opornice Invisalign® so izdelane za vsakega posameznika posebej, zato jih ne more uporabljati nihče drug.
Nevidni zobni aparat Invisalign® je potrebno nositi redno, saj le tako dosežemo željeni učinek. Odstranite jih lahko samo med jedjo in čiščenjem zob.

Več o nevidnem zobnem aparatu Invisalign® in celotnem ortodontskem procesu vam lahko predstavimo od blizu. V petek, 20. marca, naša ambulanta Z.A.H.N. med 12. in 19. uro odpira svoja prav s tem namenom. Vabljeni na dan odprtih vrat, posvečenih izključno sistemu Invisalign®! Prosimo vas, da se za termin ta dan naročite vnaprej. Dobrodošli!

Beljenje zob

white-teeth

V želji po mladostnem videzu se marsikdo odloči za beljenje zob. Danes je na tržišču veliko metod beljenja zob. Pri nas smo se odločili za najmanj invazivno, pacientu zelo prijazno metodo, ki daje odlične rezultate. Uporabljamo belilne gele Opalescence  različnih okusov. Najprej vam odstranimo zobni kamen in zobe speskamo. Vzamemo odtis zob, na podlagi tega nam zobotehnik izdela posebne gumijaste žlice. V te belilne žlice si aplicirate belilni gel in jih vstavite v usta npr. zvečer za kakšno urico ali dve. Ponavadi so željeni rezultati tekom enega tedna. Pri tej metodi se preobčutljivost zob praktično ne pojavi, belilne žlice vam ostanejo in čez kakšno leto ali dve lahko sami osvežite barvo svojih zob.

Endodontsko beljenje zoba: včasih se po endodontskem zdravljenju zob zabarva. V tem primeru se pobeli posamezni zob s posebnimi belili z visoko vsebnostjo peroksida. Včasih je potrebno pred beljenjem zdravljenje ponoviti, saj je dostikrat slaba in porozna endodontska oskrba zoba kriva za zabarvanje.

 

Luske – veneerji

zahn_luske

Luske – veneerji, so odlična rešitev za zabarvane, odlomljene, obrabljene, premajhne in na videz neprivlačne zobe. Za izdelavo luske zob minimalno obrusimo samo iz sprednje strani, na ostalih ploskvah ga pustimo nedotaknjenega. Tako ohranimo čimveč zdravega zoba, za razliko od prevlek, kjer je potrebno zob obrusiti po vseh ploskvah. Rezultat je popolnoma naraven izgled zob.

Zobni nakit

zahn_nakit

Zobni nakit je modna smernica, s katero izkazujemo svojo individualnost in elegantnost, hkrati pa  poudarjamo lep nasmeh. Primeren je za ženske in moške vseh starosti. Zobni nakit se pritrdi hitro in brez bolečin, postopek je popolnoma neškodljiv in ne pušča posledic, po želji je zobni nakit lahko tudi hitro odstranjen. Zobni nakit pritrdimo z lepljenjem, tako da se struktura zob ne poškoduje. Izbor zobnega nakita je bogat.