NAŠE STORITVE

Naše storitve so celostne, obsegajo ZDRAVLJENJE ZOB in ZOBNO HIGIENO, storitve ZOBNE ESTETIKE in ZOBNE PROTETIKE. Pri svojem delu uporabljamo najsodobnejšo opremo in pristope na področju dentalne medicine.

ZDRAVI ZOBJE

Najpomembnejši razlog za dobro ustno higieno je vaše zdravje. 

Bakterije, ki se v zanemarjenih ustih veselo množijo, svojo pot nadaljujejo po krvnem obtoku in imajo prosto pot do najpomembnejših organov. Tako se poveča tveganje za številna bolezenska stanja, za katera morda nikoli niste pomislili, da jih lahko spodbudite, če neustrezno skrbite za svojo ustno votlino: sladkorna bolezen, kap, srčni napad in še bi lahko naštevali. In zobje? Vezi, s katerimi so pritrjeni v čeljust, se začnejo rahljati, zobje izpadati, vi pa se začnete spraševati, kateri zobozdravnik vam bo naredil najboljšo protezo.
Da do tega ne bi prišlo, redno in ustrezno skrbite za svoje zobe, mi pa vam pomagamo z naslednjimi storitvami:
– Čiščenje zobnega kamna, zdrave dlesni
– Odstranitev kariesa in amalgama
– Endodontija

LEPI ZOBJE

Vsak zdrav nasmeh je lep, lahko pa je kot iz filma.

Zobna estetika je v današnjem življenju vse bolj pomembna, v nekaterih poklicih, posebej v stiku z javnostjo, že skoraj neobhodna. Lep nasmeh pa prispeva tudi k večji samozavesti posameznika in izboljša samopodobo. Estetski zobozdravstveni posegi vključujejo različne metode, s pomočjo katerih izboljšamo tako izgled kot tudi funkcijo zob. Včasih je mogoče že z manjšimi postopki, npr. z beljenjem zob, doseči lepši videz in stopiti korak bližje k cilju, ki smo si ga zadali. Da bo popoln nasmeh poskrbimo s storitvami zobne estetike:
– Luske / Veneer
– Beljenje zob
– Zobni nakit

TRETJI ZOBJE

Ena, dva, tri, spet se smeji!

Več je razlogov, zakaj stalni zobje vedno ne zdržijo tako dolgo kot mi. Najpogostejši med njimi je parodontalna bolezen, eno najbolj razširjenih kroničnih obolenj. Razvije se iz dolgotrajnega vnetja dlesni (gingivitis), ko robovi dlesni postanejo pordeli in otečeni. Krvavitev dlesni med umivanjem zob in ustni zadah so znaki, ki jih marsikdo spregleda, dokler bolezen ne napade tudi ostalega obzobnega tkiva, ko se zobje pričnejo majati in izpadati.
Izpadel oziroma izbit sob pa je lahko tudi posledica mehanske poškodbe. Aktivnosti v službi, športna interakcija ali kratkomalo dejstvo, da “nesreča nikoli ne počiva” so lahko razlogi, da v vaših ustih zazija praznina. Več je načinov, kako jo zapolnimo:
– prevleke in mostički
– snemne proteze
– implantati